Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ключовете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
    Така, днес моя приятел ключаря дойде с машинките у нас и пробвахме общо 3-различни ключа.
    Моя от новата кола който вече не ползвам и сме го гледали малко преди да бъде пусната тази тема и след това съм палил колата много пъти... Данните който ми беше записал излязоха 1/1.
    После пробвахме моя от старата кола, с който карам в момента, после запалих колата няколко пъти и данните се си излизаха 1/1.
    После направихме проба на ключа на колегата Burkan 147-ца, той също запали колата няколко пъти и данните си излизаха все същите. И неговия ключ се оказа с по-сложен код от моите (макар че и на 3-те пише 3 )
    Съответно ще е и по-скъп за изработка.
    Ключаря каза, че е изработвал ключове и на по-нови коли 2005г. например и не е имало проблем.......

Ако колегата Alamo наистина има проблем ще му дам координати, ако може да му помогне човека......
    Сега - Алфа 147 са с транспондер 48, 156 преди 2003 са с 44. Алфите 156 новия фейс са с 46, който е най-сркретния. Та не знам какво сте пробвали, но мен ме интересува твоят приятел ключар прави ли криптирания транспондер 46, но не в/у стъкления ТРХ3? Ето на този въпрос ми трябва отговор
    Last edited by NightRider; d.m.y г., 21:33. Основание: грешка
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Сега - Алфа 147 са с транспондер 48, 156 преди 2003 са с 44. Алфите 156 новия фейс са с 46, който е най-сркретния. Та не знам какво сте пробвали, но мен ме интересува твоят приятел ключар прави ли криптирания транспондер 46, но не в/у стъкления ТРХ3? Ето на този въпрос ми трябва отговор
      "za Alfa 156 2001-2003 god. se prexvarlq i e 46 EHP s P-box"

Тва ми писа на скайпа, твоята ква точно е и коя година.
      Каза, че най точно може да каже когато има наличен ключ.....

И сега, не знам къде ги гледаш тия данни, но моите и 2-та ключа са транспондер 46.
      И 2-те ми коли са 2001г.
      И не знам ква е точно последователността, но снощи гледах една 147-ца 1.9 ЖТД 2003г. и на ключа пишеше 2.
      А тази която гледахме днес е 1.9 ЖТД 2001г. и на ключа пише 3. За нея не мога да кажа в момента кой транспондер е........ Буркачето ако чете да напише...... Ако знаех, че тва е важно щях да запомня.....
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
        "za Alfa 156 2001-2003 god. se prexvarlq i e 46 EHP s P-box"

Тва ми писа на скайпа, твоята ква точно е и коя година.
        Каза, че най точно може да каже когато има наличен ключ.....

И сега, не знам къде ги гледаш тия данни, но моите и 2-та ключа са транспондер 46.
        И 2-те ми коли са 2001г.
        И не знам ква е точно последователността, но снощи гледах една 147-ца 1.9 ЖТД 2003г. и на ключа пишеше 2.
        А тази която гледахме днес е 1.9 ЖТД 2001г. и на ключа пише 3. За нея не мога да кажа в момента кой транспондер е........ Буркачето ако чете да напише...... Ако знаех, че тва е важно щях да запомня.....
        Значи въпросът ми е за транспондер на Филипс крипто 46 и да се съсредоточим само за него
        Last edited by NightRider; d.m.y г., 00:00.
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

Изтрит ключ и Examiner не може да обучи! Само хардуерно-софтуерна намеса примесена с издевателство в/у имото.
          Код 3 вече се пренся успешно от ZedBull в/у ТРХ3 транспондер, но той е голям и ми е интересно как тия ключари ще обучат два ключа с еднакви номера. Не съм се навил на тая процедура все още докато не получа ясен отговор
          Добре де, преди процедурите при представителя, не ставаше за нищо тоя без бутоните... имото го отсвирваше тотално.
          Сега мога да вляза и да запаля с него... ако съм заключил с алармата, първо ще опищи света де, но като сработи имобилайзера алармата млъква.
          Пък кое може и кое не - не разбирам.
          Казвам само как има 100% успеваемост.
          От 1 работещ ключ... сега съм с 3 (единия без бутони, втория лепен с тиксо и без бутон за багажника, че го преместих на вратите и един нов новеничък).
          А да ... с/у 50 лв. и код картата дават, ако я нямате.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Добре де, преди процедурите при представителя, не ставаше за нищо тоя без бутоните... имото го отсвирваше тотално.
            Сега мога да вляза и да запаля с него... ако съм заключил с алармата, първо ще опищи света де, но като сработи имобилайзера алармата млъква.
            Пък кое може и кое не - не разбирам.
            Казвам само как има 100% успеваемост.
            От 1 работещ ключ... сега съм с 3 (единия без бутони, втория лепен с тиксо и без бутон за багажника, че го преместих на вратите и един нов новеничък).
            А да ... с/у 50 лв. и код картата дават, ако я нямате.
            Братле, ти не си с код 3. Картата наистина ли е 50лв.? Че мен ми обявиха 160лв. за да получа картата с пина
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Е на ключовете знака на имото е със цифра 3...
              Някаква такава сума ми се върти в главата, че беше - 50 лв... преди година някъде.
              И картата вече не е карта, а разпечатка всъщност.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Е на ключовете знака на имото е със цифра 3...
                Някаква такава сума ми се върти в главата, че беше - 50 лв... преди година някъде.
                И картата вече не е карта, а разпечатка всъщност.
                Трябва да го пъхна в ZedBull-aза да видя какви са ти ключовете. Но код 3 (транспондер 46) го копират само на TRX3, а той е стъклен и по-голям. А и стават два ключа с еднакъв код на ключа (не кода, дето имото го сменя всеки път), а от там предполагам - боза. Гледам от Сф си - да си чукнем някоя среща - интересно ми е какво са натворили.
                А за другото - мен ми трябва само ПИН кода. Все мие тая дали е разпечатка, само да е по-малко пари
                Last edited by NightRider; d.m.y г., 21:09. Основание: допълнение
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Официалния сервиз не ги копира, влиза се през шината и се обучава компютъра.
                  А техника там много... та не помня колко голям беше стенда.
                  И тоя код дето ми го дадоха май има нещо общо с цялата галимация, звъни в Милано моторс и питай най-добре.
                  Ако са го поскъпнали тройно ще е голямо дърво.

Ето и темата дето я пусках тогава (2009).
                  Поръчка на ключ за 156

Код картата е била 60 лв... моя грешка.
                  За обучението на ключа е необходима код карта,която струва 60,00 лв

И там се води спора 2 ли е 3 ли е... не знам, на него 3 пише.
                  Last edited by morfius; d.m.y г., 10:58.

Comment

Мисля че този ключ дето не влиза никаде ти е за алармата, някой дистрибутори монтират Сирио 777 аларми и те се активират и деактивират точно с такъв секретен ключ. В моята алфа алармите бяха 2 с 2 ключа
                    Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
                    Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

Официалния сервиз не ги копира, влиза се през шината и се обучава компютъра.
                      А техника там много... та не помня колко голям беше стенда.
                      И тоя код дето ми го дадоха май има нещо общо с цялата галимация, звъни в Милано моторс и питай най-добре.
                      Ако са го поскъпнали тройно ще е голямо дърво.

Ето и темата дето я пусках тогава (2009).
                      Поръчка на ключ за 156

Код картата е била 60 лв... моя грешка.
                      За обучението на ключа е необходима код карта,която струва 60,00 лв

И там се води спора 2 ли е 3 ли е... не знам, на него 3 пише.
                      Остави ги Милано моторс. Дай да видим на твоите какво са правили. Аз имам апаратура и мога да ги проверя и обуча даже.
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Остави ги Милано моторс. Дай да видим на твоите какво са правили. Аз имам апаратура и мога да ги проверя и обуча даже.
                        Него го остави...виж на колежката помогни
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          Него го остави...виж на колежката помогни
                          Що, мен ме интересува живо.

Къде, коя колежка?

Ако колата има аларма, има трети ключ за аварийното ключе под капака за бушоните
                          Last edited by NightRider; d.m.y г., 17:03. Основание: грешка
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Що, мен ме интересува живо.

Къде, коя колежка?

Ако колата има аларма, има трети ключ за аварийното ключе под капака за бушоните
                            Не винаги ключалката е там - при мен беше едната на едната сирена а другата на другата от страни под кората на калника, според мен 99% е ключ за аларма.
                            Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
                            Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

Първоначално публикувано от akirilov Покажи съобщение
                              Мисля че този ключ дето не влиза никаде ти е за алармата, някой дистрибутори монтират Сирио 777 аларми и те се активират и деактивират точно с такъв секретен ключ. В моята алфа алармите бяха 2 с 2 ключа
                              Четете по-внимателно бре хора
                              Влиза си навсякъде този без бутоните, просто няма бутони на кутията за централно/аларма.
                              Отваря инак всички брави, влиза в ключалката до волана и (след намесата на Милано моторс) пали колата.

Защо да ги оставям ММ, нали в техния сервиз го правиха...
                              Имах 2 ключа с колата, 1 без никакви бутони, отваряше бравите но не го приемаше имобилайзера и един с 2 бутона (врати и багажник) който си работеше нормално... докато един ден не ме остави отвън (строши се бутончето за вратите).
                              Как да е... напсувах го, влязох в колата отключвайки ръчно, опищях околността ... дадох контакт, имото изключи алармата и се прибрах културно.
                              Хванах един нож и ключа стана на парчета, преместих бутона от багажника на вратите и го събрах отново.
                              И до сега си работи залепен с тиксо.
                              Но реших, че вече не става за сериозна употреба и отидох в представителството, та си купих нов ключ (и код карта щото нямах, а трябвала за обучаването му).
                              Докато обучаваха новия ключ в сервиза на представителството ми обучиха и тоя без бутоните... та сега мога да подкарам колата с кой да е от 3 те.
                              Но централното/алармата мога да управлявам само с 2 ... третия няма хардуер за целта.

Та освен да питам може ли чарколъка от залепената кутийка да се премести в нова без щети и колко ще струва приблизително?
                              Last edited by morfius; d.m.y г., 17:36.

Comment

Четете по-внимателно бре хора
                                Влиза си навсякъде този без бутоните, просто няма бутони на кутията за централно/аларма.
                                Отваря инак всички брави, влиза в ключалката до волана и (след намесата на Милано моторс) пали колата.

Защо да ги оставям ММ, нали в техния сервиз го правиха...
                                Имах 2 ключа с колата, 1 без никакви бутони, отваряше бравите но не го приемаше имобилайзера и един с 2 бутона (врати и багажник) който си работеше нормално...
                                Така вече е ясно. Не си ходил на ключар да ти програмира нов транспондер, значи загубих интерес. Мен ме интересува дали има някой с програмиран транспондер за код 3 от ключар
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X